4 tipy ako spoľahlivo vyberať vírivky do záhrady

Ako vyberať vírivky do záhrady a vybrať správne?

Vírivka do záhrady alebo aj exteriérová vírivka vám môže byť veľmi prospešná a užitočná, pokiaľ viete ako a podľa čoho si takúto vírivku vyberať. Pri výbere vírivky do záhrady si musíte na začiatku položiť jednu dôležitú otázku.

Budeme našu záhradnú vírivku využívať celoročne alebo vírivku zazimujeme? Samozrejme existuje aj riešenie, kedy nemusíte vašu exteriérovú vírivku zazimovať, ale ani počas zimných mesiacov používať. Kvalitné vírivky do záhrady majú takú dokonalú izoláciu, že celoročná prevádzka vírivky nie je žiadny problém ani pri -30°C a viac. Dokonca je prevádzkovanie aj keď nevyužívanie kvalitnej exteriérovej vírivky v zimných mesiacoch lacnejšie, ako si na zazimovanie vírivky zavolať servis.

Tepelná izolácia a termokryt vírivky do záhrady

1. Prvým bodom pri výbere vírivky do záhrady bude poriadne si zo všetkých možných zdrojov overiť a preveriť kvalitu izolácie exteriérovej vírivky a nezabudnite aj na kvalitu termokrytu, tá je tiež mimoriadne dôležitá.

Žiadajte si od predajcov certifikáciu a hľadajte referencie aj v zahraničí. Pozor na reči predajcov typu – najväčší svetový výrobca, predávajú sa aj v Kanade alebo kanadský výrobca a tam sú iné zimy, potom rôzne pseudo izolácie a podobne. To, že nejaký výrobca vyrába najviac víriviek, neznamená, že sú aj najkvalitnejšie, to znamená, že má portfólio pre masy, to, že sa vyrábajú v Kanade alebo sa tvária ako kanadské vírivky tiež neznamená, že sú kvalitné.

Vírivka do záhrady a spotreba energie

2.Druhým dôležitým bodom pri výbere vírivky do záhrady sú jejenergetické nároky. Jednoducho povedané, koľko vaša záhradná vírivka zožerie elektriny, ktorú vy zaplatíte.

Nebudem sa tu rozpisovať o praktikách pri predaji víriviek ani o benevoletnosti ľudí kupujúcich vírivky do záhrady len tak z e-shopov len preto, že majú vysokú zľavu. Môžete sa spoľahnúť, že takéto vírivky sú po prvé umelo predražené, aby v akcii vyzerali lákavo, ich spotreba energie bude o desiatky percent vyššia, ako majú kvalitné záhradné vírivky a na náhradných dieloch a servise sa nedoplatíte. Preto pri kúpe vašej vysnívanej vírivky do záhrady buďte vždy obozretní a pýtajte si certifikát a hľadajte referencie aj v zahraničí. Predajcovia kvalitných exteriérových víriviek vám ho radi predložia, lebo nemajú čo skrývať.

Vírivky do záhrady a pohodlie

3.Tretia veľmi podstatná vec, aby ste vašu novú záhradnú vírivku aj radi pravidelne používali je jej ergonómia alebo celkové pohodlie vo vírivke.

Nezabudnite, nech už si vyberiete akúkoľvek peknú vírivku do záhrady, v akejkoľvek super cene, pokiaľ nemáte možnosť si ju v reáli aj aspoň na polhodinu vyskúšať, nekupujte ju. Na 90% vám alebo niekomu z rodiny nebude vyhovovať. Aj auto si pred kúpou vyskúšate, vírivka je ešte zložitejšia, ale hlavne máte v nej relaxovať a má vám prinášať terapeutický úžitok. Kúpa bez skúšania je veľkým rizikom.

Pre nasledujúci štvrtý základný bod výberu záhradnej vírivky platí to isté ako v treťom bode. Ale pri skúšaní buďte ešte oveľa dôslednejší.

Relaxačná a terapeutická masáž v záhradnej vírivke

4.Štvrtým bodom, ktorý určite nepodceňte pri výbere vírivky do vašej záhrady, je kvalita, prínos a regulovateľnosť terapeutickej hydromasáže a relaxačnej masáže.

Skúšajte, skúšajte, skúšajte a kupujte až budete všetci spokojní. Inak sa ľahko môže stať, že vašu záhradnú vírivku budete mať len na okrasu a peniaze, ktoré ste vyhodili oknom, sa vám už nikdy nevrátia.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU