Aquafitness či Aquagym je svetovým fenoménom súčasnej doby

Aquagym alebo Aquafitness sú pohybové aktivity vykonávané vo vodnom prostredí, obyčajne za sprievodu hudby. Hlavnou zásadou je, že čím väčší odpor vody, tým väčšia intenzita cvičenia. Na Slovensku a v krajinách so Slovenskom susediacimi sú tieto skvelé a zdraviu mimoriadne prospešné vodné aktivity ešte stále “v plienkach”. Máme síce aquaerobik a aquazumbu, ale to je tak všetko… alebo som na niečo zabudol?

“Voda a vodné prostredie poskytuje nesmierne možnosti zdravého pohybu pre všetkých, bez ohľadu na vek, pohlavie, fyzickú zdatnosť, plaveckú spôsobilosť a pohybovú výkonnosť. Pohyb je vykonávaný proti štandardnému odporu vody, alebo protiprúdom zosilnenému odporu vody.”

Najznámejšie Aquafitness a Aquagym aktivity

Aquacycling alebo aquabiking – bicyklovanie vo vode na špeciálnych bicykloch vyvinutýchpre kondičný a profesionálny tréning, ale aj rehabilitáciu vo vode.

 

 

 

Aqua-walking-jogging-running – chôdza a beh vo vode na chodiacich – bežiacich pásoch v kondičnom alebo profesionálnom prevedení prispôsobených vodnému prostrediu.

 

 

 

Medzi aquabiking a aquawalking môžeme zaradiť zariadenie AQUA ELIPTICAL, ktoré kombinuje tieto dve aktivity a do pohybu zapája podstatne viac aj hornú polovicu tela.

 

 

Zábavným, ale veľmi účinným cvičením je AQUAJUMPING. Špeciálne trampolíny z nerezovej ocele s prispôsobenou odrazovou sieťou a bez pružín sú vo vodnom prostredí hotovým zázrakom pre všetky vekové kategórie. Nie sú len zábavné, ale aj efektívne posilňujú svaly celého tela, ktoré je pritom dokonale masírované vodou.

Príbuzným aquajumpingu je AQUASTEP alebo modernejší patentovaný TRAMPOSTEP. Cvičenie je podobné, ako step vo fitku, no využíva vztlak, ale aj odpor vody, preto je podstatne účinnejšie a zároveň šetrnejšie ku kĺbom a šľachám. Trampostep je univerzálne zariadenie umožňujúce cvičiť aquajumping aj aquastep. Z jednej strany je to trampolína a z druhej strany step. 

 

Aqua pole – pole dance – cvičenie vo vode pri tyči opatrenej spodnou bázou a upravenej aj pre náročné cvičenia vo vode. Cvičenie môže byť zamerané na zábavu, fitness, tanečný fitness, ale aj rehabilitačné účely.

 

Doplnením špeciálneho vaku na tyč aquapole, máme možnosť trénovať AQUABOXING, AQUAKICK – BOX a iné bojové umenia.

 

Aquapower – Aquaback – posilňovanie vo vode na tomu prispôsobených zariadeniach zabezpečujúcich v kruhovom tréningu posilňovanie celého tela.

 

 

Aquagym  – špeciálne vyvinutý komplex  zariadení  pre mimoriadne účinnú rehabilitáciu vo vode a následné posilnenie svalov celého tela.

Aquaworkout – aktívne cvičenie vo vode pre zábavu, kondíciu, posilňovanie a rehabilitáciu.

VELAQUA – jednoduché zariadenie umožňujúce nesmierne širokú škálu cvikov k posilňovaniu aj rehabilitácii, ale úžasné aj na relax a zábavu.

Velaqua je mimoriadne inovatívny produkt, vyrobený podľa najnovších výskumov, ktorý  má  mnoho výhod. V skratke je to plávajúci vodný bicykel bez pedálov a použiteľný v ľubovoľnej hĺbke. Velaqua je vhodná aj pre neplavcov. Dva veľké plaváky bránia potopeniu aj prevráteniu.

 

 Aqua yoga a hlavne paddle board yoga – podporujú hlavne strečing, rozvoj stability a sily, dokonalé posilňovanie hlbokého stabilizačného systému a celkovú relaxáciu. Nenápadným cvičením dôkladne precvičíte svaly, o ktorých ani neviete, že ich máte, a pritom sú také dôležité .

Okrem toho je ešte veľa ďalších známych možností cvičenia vo vode. Napríklad aquapilates, aquadance, aquareha, aquabalance, aquacircuit, aquaHIIT, aquasplash a ďalšie. V prípade záujmu sa na nás pokojne obráťte, radi Vám poradíme a predstavíme naše inovatívne produkty, vďaka ktorým si Aquafitness jednoducho zamilujete.

 

 MÁTE OTÁZKY O AQUA FITNESS? NAPÍŠTE NÁM