Údržba vody vo vírivke – ako vyčistiť vodu vo vírivke.

Údržba vody vo vírivkách, swim spa či bazénoch môže byť pre niekoho radosťou a pre iného nočnou morou. Dôležitý je správny prístup a chémia do víriviek, ktorá aj skutočne funguje.

Chémia do víriviek

Kvalitná chémia do jacuzzi – víriviek je základom nie len na starostlivosť  o vodu vo vírivke, ale aj na celkovú údržbu a čistenie vírivky. Ale akú chémiu do víriviky si zvoliť ? Ešte horšie býva  vybrať si, aká bude najvhodnejšia chémia do nafukovacej vírivky. A čo keď máte doma ešte swim spa alebo bazén. Budete potrebovať zvlášť bazénovú chémiu a zvlášť vírivkovú chémiu? To je len niekoľko otázok, na ktoré budete hľadať odpoveď, keď budete chcieť vyčistiť vodu vo vírivke, swim spa či bezéne alebo rovno začať čistenie celej vírivky. Na výber máte klasickú chémiu do vírivky na báze chlóru, je najlacnejšia, ale zdraviu najškodlivejšia a nie veľmi účinná. Môžu to byť tablety do vírivky alebo je v práškovej či tekutej forme.

Bezchlórová chémia do víriviek

Ďalšou alternatívou na starostlivosť o vodu vo vírivke je bezchlórová vírivková chémia. V tomto smere máte na výber rôzne oxy tablety do vírivky, prípravky na báze aktívneho kyslíka a modrej skalice alebo polyméry Guaa. Všetko je relatívne fajn, ale nič samo o sebe dlhodobo nefunguje tak aby vaša voda vo vírivke bola stále čistá a zdravá. Často sa tvorí pena vo vírivke, odpeňovač do vírivky to vyrieši, ale je to ďalšie chémia. Častokrát býva kalná voda vo vírivke, alebo dokonca zapácha a sypaním ďalšej chémie do vírivky sa to aj tak nevyrieši. Na to aby bola voda čistá a zdravá je najlepšie používať komplexný systém na starostlivosť o vodu vo vírivke, swim spa či bazéne.

Starostlivosť o vodu vo vírivke

Starostlivosť o vodu vo vírivke, to nie je len udržiavanie pH a pridávanie nejakej dezinfekcie, to je aj komplexná starostlivosť o filtre, vnútornú škrupinu, spodnú stranu termokrytu, trysky a vnútorné potrubia a inštalácie. Takto to znie hrozivo, ale keď máte komplexný systém na starostlivosť o vodu vo vírivke, swim spa či bazéne bude aj údržba vody vo vašej vírivke jednoduchá. Z dlhoročných skúseností zo všetkými možnými chémiami do víriviek a prípravkami na čistenie víriviek dnes viem, že najlepším komplexným systémom, najlepšou chémiou – bezchlórovou chémiou do víriviek na strostlivosť o vodu vo vírivke, filtre vírivky, škrupinu vírivky, vnútorné rozvody a inštalácie, termokryt či kabinet vírivky je systém SpaBalancer, ktorý skutočne funguje.

So SpaBalancerom je starostlivosť o vodu vo vírivke jednoduchá, stačí dodržiavať bežné dávkovanie raz za týždeň. Viac o prostriedkoch systému starostlivosti o vodu vo vírivke nájdete tu

 

STAROSTLIVOSŤ O VODU

 

V prípade potreby si vyžiadajte manuál k prostriedkom SpaBalancer na adrese:info@virivkysaunybazeny.sk

 

KEĎ CHCETE BEZPLATNÉ PORADENSTVO KLIKNITE TU