Zazimovanie vírivky

Zazimovanie vírivky je termín, ktorý mne osobne k vírivke nesedí. Ja som toho názoru, že vírivka je najlepšia práve v zime.

Voda vo vírivke vyhriata na 38 – 39 stupňov, vonku mrzne a vy si ležíte v teplučkej vode. Preto sa mi zdá byť zazimovanie vírivky zvláštne. V lete si predsa neužijete takúto teplú vodu. Neužijete si ani ten parádny sauna efekt, keď vídete z horúcej vody do mrazu alebo chladu. Zazimovaním vírivky sa pripravujete o tie najlepšie pôžitky, ktoré vám kvalitná vírivka ponúka.

 

Keď už vírivku zazimovať, tak poriadne

No ale keď zazimovať, tak zazimovať, niekto jednoducho nechce prevádzkovať vírivku v zime. Buď sa bojí, že prechladne, alebo jednoducho nemá rád zimu, alebo si kúpil lacnú vírivku so zlou alebo žiadnou izoláciou, ktorej prevádzka by ho v zime zruinovala.Tých dôvodov prečo chce niekto zazimovať vírivku môže byť naozaj veľa. Nebudem ich tu ďalej rozoberať ani hodnotiť.

Zazimovanie vírivky by mal robiť servisný technik. Najdôležitejšie na zazimovaní vírivky je okrem dôkladného vypustenia a vyfúkania vody z potrubí vírivky, kúrenia a čerpadiel aj dôkladné vyčistenie vírivky, hlavne potrubí vírivky prípravkom od SpaBalancer na odstránenie biofilmu. Toto čistenie potrubí vírivky od biofilmu bude nutné urobiť aj na jar pred napúšťaním vírivky a uvedením do prevádzky.

Po vypustení všetkej vody je dobré nechať vírivku trochu vyschnúť, ak to počasie dovolí, potom zakryť termokrytom a vhodné je použiť buď originálny ochranný obal na termokryt alebo aj na celú vírivku, alebo nejakú vhodnú zakrývaciu plachtu.

Svojpomocné zazimovanie víriviek

Pokiaľ by ste si chceli zazimovať vírivku sami, samozrejme môžete, ušetríte za servisného technika. Nezabudnite však na to, že na škody vzniknuté neodborným zazimovaním vírivky sa nevzťahuje záruka u žiadneho výrobcu.

Keď si budete vašu vírivku zazimovávať, nezabudnite dôkladne vypustiť a vyvfúkať všetku vodu, povolte všetky šróbenia, ventily nechajte otvorené, nezabudnite aj na zvyškovú vodu v čerpadlách a kúrení. No a na jar nezabudnite všetky šróbenia pouťahovať a ventily, ktoré majú byť zatvorené zatvoriť, aby ste mohli bezpečne vírivku napustiť.

Dôležité: pred vypúšťaním vody nezabudnite vypnúť istič víriky, vírivka musí byť úplne vypnutá. Na jar napúštajte vírivku cez filtre a elektrinu zapnite až bude vírivka úplne napustená vodou

V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa zazimovania vírivky, ale aj o vírivkách všeobecne mi píšte na info@virivkysaunybazeny.sk

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU