Domáce sauny: Akú saunu si vybrať na domáce saunovanie?

Rozhodnutie kúpiť si vlastnú saunu nie je len investícia do vlastnej domácej sauny, ale hlavne investícia do Vášho zdravia. Dôležité je preto rozhodnutie, aký typ sauny si kúpiť. Na výber je niekoľko možností.

Aká sauna je vhodná pre Vás?

Klasická fínska sauna, parná sauna, infrasauna alebo kombi sauna? Pre domáce saunovanie sa ľudia rozhodujú prevažne z dvoch možností. Tou prvou možnosťou je klasická fínska sauna, nakoľko je väčšine ľudí “dôverne” známa alebo potom čoraz populárnejšia infrasauna. Oba typy sáun pomáhajú vášmu telu zbavovať sa toxínov, uvoľňujú stres a napätie a navodia pocit relaxu. Z tohto pohľadu oba druhy sáun ponúkajú niektoré rovnaké výhody, sú však medzi nimi značné rozdiely. V zásade sa jedná o dva úplne odlišné princípy.

NAŠE VÍRIVKY

Fínska sauna verzus infrasauna

Fínska sauna sa vyhrieva na teplotu 90 – 110 °C a niekedy aj viac. Vyhriatie fínskej sauny trvá pomerne dlho, je potrebný aj značný elektrický príkon, zvyčajne 5 – 9 kWh a tým aj vysoká spotreba energie, a teda aj vyššie prevádzkové náklady na fínsku saunu.

Využiteľnosť fínskej sauny má podstatne viac kontraindikácií, ktoré zvyčajne rastú s vekom. Ale aj malé deti majú problém absolvovať fínsku saunu.

Infrasauna má minimálne energetické požiadavky a tým aj zanedbateľné prevádzkové náklady. Jedno saunovanie vychádza cca na 20 centov.

Infrasauna má oveľa menej kontraindikácií, vyhovuje aj malým deťom a starým ľuďom, astmatikom či kardiakom.

Rozdiely sú  aj v potení. Vo fínskej saune je pot príčinou vysokej teploty a slúži primárne k ochladzovaniu povrchu tela. Tento pot obsahuje aj viac ako 95 % vody. O to menšie má detoxikačné účinky. Teplota v kvalitnej infrasaune sa pohybuje od 41°C do 52°C. Infrasauny s kvalitnými infražiaričmi prenikajú do podkožia cca 3 – 5 cm. Kvalitné infrasauny majú aj predné infražiariče, čím dochádza aj k prehriatiu jadra tela a dokonalému vypoteniu z “tuku”.  Pot obsahuje asi len 85% vody.      Tým dochádza samozrejme k oveľa dôkladnejšej detoxikácii.

Infrasaunou k zdravšiemu životu

Kvalitné infrasauny majú výrazný vplyv na naše zdravie. Pozitívne ovplyvňujú náš metabolizmus, čím napomáhajú chudnutiu, zmierňujú bolesti svalov, zlepšujú imunitu… Čo všetko infrasauna Clearlight dokáže?

NAŠE VÍRIVKY

Používanie infrasauny zvyšuje metabolizmus, spaľovanie kalórií a chudnutie

Zatiaľ čo vy oddychujete pri príjemnom infračervenom teple, vaše telo je v skutočnosti tvrdo pracuje. Produkuje pot, pumpuje krv a spaľuje kalórie. Zatiaľ čo vaše telo vykazuje zvýšenú produkciu potu, ochladí sa a vaše srdce sa bude snažiť usilovnejšie pumpovať krv vo väčšej miere na podporu krvného obehu. Toto zvýšenie vášho metabolizmus prispieva k spaľovaniu kalórií.

Infrasauna zmierňuje bolesti svalov

Teplo z vašej infra sauny, ktoré preniká hlboko do tela, pomáha rozširovať periférne cievy, prináša úľavu a uzdravenie svalom a poraneným mäkkým tkanivám. Zvýšený krvný obeh odvádza metabolické odpadové produkty a dodáva krv obohatenú o kyslík, aby sa sval ochudobnený o kyslík zotavil rýchlejšie. Svaly sa najlepšie uvoľnia, keď sú tkanivá teplé, pre väčšiu flexibilitu a rozsah pohybu. Dlhé infračervené žiarenie uvoľňuje svalové napätie, a tak pomáha vášmu telu, aby čo najviac zo svojich zamýšľaných liečivé schopnosti. Infračervené teplo znižuje bolesť na nervových zakončeniach a svalových kŕčoch svalových spojov a vlákna sú vyhrievané.

Používanie infrasauny zlepšuje imunitný systém

Vaša infrasauna pomocou dlhého infračerveného žiarenia zvýši telesnú teplotu vášho telesného jadra a navodí umelú horúčku. Horúčka je prirodzený mechanizmus tela na posilnenie a zrýchlenie imunitnej reakcie, čo je možné vidieť v prípade infekcie.

Infrasauna Clearlight odstraňuje toxíny z tela

Infračervené žiarenie zvyšuje krvný obeh a stimuluje potné žľazy, aby sa uvoľnili nahromadené  toxíny v tele.
Každodenné potenie v saune pomáha detoxikovať vaše telo, zbavuje ho nahromadených vysoko toxických kovov (olovo, ortuť, nikel a kadmium), rovnako ako alkoholu, nikotínu, kyseliny sírovej a ďalších organických a anorganických zlúčenín.

Používanie infrasauny bojuje účinne proti celulitíde

Celulitída je bežné pomenovanie, ktoré sa používa na opis povrchových vreciek zachyteného tuku, ktorý spôsobuje nerovnomerné zapúšťanie alebo „pomarančovú kožu“. Objavuje sa u 90% dospievajúcich žien (takmer všetky ženy vo veku nad 20 rokov majú do určitej miery celulitídu) a len zriedka ju môžeme vidieť u mužov. Oblasti, kde bežne môžeme celulitídu vidieť, sú zadok, stehná a brucho. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia celulitída nesúvisí s obezitou, pretože ju majú ako obézne, tak aj štíhle ženy. Vzhľad celulitídy sa nie vždy zredukuje pri chudnutí.  Celulitída sa vyskytuje v podkožnej tukovej vrstve tesne pod kožu. Koža je pripojená k základnému svalu zvislými vláknami tkaniva. Kombinácia tohto spojovacieho tkaniva rozťahuje vašu kožu a tukové usadeniny a fibróza tlačia proti vašej koži a spôsobujú jamky, ktoré vyzerajú ako celulitída.

Infrasauny zmierňujú bolesti kĺbov a stuhnutosť

V mnohých krajinách sa používa terapia pomocou sálavého tepla k liečbe pacientov, ktorí trpia mnohými formami artritídy. Sálavé teplo bolo tiež účinné pri liečbe podvrtnutia, neuralgie, burzitídy, svalových kŕčov, stuhnutosti kĺbov a mnohých ďalších ochorení svalov a kostí. Veľká časť stuhnutostí, úzkostí a bolestí, ktoré prichádzajú s vekom je znížená alebo eliminovaná.

Používanie infrasauny Clearlight znižuje stres a únavu

Oddýchnete si vo svojej domácej infrasaune a stres a napätie každodenného života sa rozplynú! Len pár minút strávených na miernom teple vo vašej kvalitnej infrasaune a budete sa cítiť uvoľnene, mlado a plní života.

Infrasauny zlepšujú kvalitu pokožky

Potenie, ktoré dosiahnete v kvalitnej domácej infrasaune už po niekoľkých minútach, odvádza z tela von hlboko zakorenené nečistoty a odumreté bunky, zanecháva pokožku rozžiarenú a dokonale čistú.
Uvidíte krajší tón, pružnosť, textúru a sviežu farbu vašej pokožky. Zvýšením krvného obehu bolo tiež preukázané zmiernenie akné, ekzému, psoriázy, popálenín, poranení a rezov. Okrem toho sa otvorené rany rýchlejšiemu zahoja a jazvy sa zredukujú.

NAŠE VÍRIVKY

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU