Rozdiely medzi klasickou fínskou saunou a infrasaunou Clearlight

Poznáte rozdiely medzi infrasaunou Clearlight a klasickou fínskou saunou? Rozdielov medzi kvalitnými infrasaunami Clearlight a kvalitnými fínskymi saunami rôznych značiek je veľa. Niektoré sú zásadné a nemenné, iné sú menej dôležité.

“Tak, ako kvalitné infrasauny Clearlight, tak aj kvalitne spracované klasické – fínske sauny majú po celom svete svojich fanúšikov, ktorí nedajú na tú svoju saunu dopustiť.”

Ako spoznať rozdiel?

Keď sa však pozrieme bližšie a detailnejšie na všetky zásadné rozdiely medzi kvalitnými infrasaunami Clearlight a kvalitnými fínskymi saunami všetkých značiek, zistíme, že vlastniť infrasaunu Clearlight je z každého hľadiska výhodnejšie, ako vlastniť akúkoľvek fínsku saunu alebo inú infrasaunu.

Fínska sauna vs. infrasauna – základné rozdiely

Existuje mnoho zdravotných a ekonomických výhod v prospech infrasáun Clearlight oproti klasickým fínskym saunám, ale aj infrasaunám iných značiek. Základným a nemenným rozdielom je technológia prehrievania tela v saune. V klasických fínskych saunách elektrická pec alebo pec na drevo ohrieva vzduch na 80 – 110 stupňov celzia, ktorý následne prehrieva telo.

V infrasaunách Clearlight dokonale a do hĺbky prehrievajú priamo telo až do jadra patentované karbón – keramické infražiariče a to pri oveľa nižších a teda aj príjemnejších teplotách, pričom prehriatie je oveľa intenzívnejšie, hlbšie a tým je intenzívnejšie aj hlboké potenie z tuku a približne 4x účinnejšia je aj celková detoxikácia tela potením.

Prevádzkové náklady sú pritom minimálne 10x nižšie v prospech infrasáun Clearlight

Už sám tento fakt, že infrasauny Clearlight vám poskytnú 4x účinnejšiu detoxikáciu pri 10x nižších prevádzkových nákladoch a v príjemnej, telo nestresujúcej teplote je vo veľkej väčšine prípadov rozhodovania sa pre infrasaunu Clearlight alebo klasickú fínsku saunurozhodujúcim faktom v prospech infrasáu Clearlight.

Minimum kontraindikácií používania a možnosť infrasauny Clearlight používať v podstate denne, alebo len na krátke prehriatie tela, či navodenia stavu horúčky v prípade pocitu prechladnutia, alebo krátke prehriatie tela pred strečingom alebo inou športovou aktivitou, ako prevencia pred možným zranením, ale aj to, že saunovanie v infrasaune Clearlight veľmi dobre znášajú aj malé deti aj starí ľudia je len ďalším nekompromisným argumentom v prospech kvalitných infrasáun Clearlight.

POZRITE SI PONUKU NAŠICH SÁUN

Skutočný rozdiel, ktorý zaváži

Ďalším významným rozdielom medzi infrasaunami Clearlight a klasickými fínskymi saunami je čas nahrievania sauny a energetická náročnosť. Klasickú fínsku saunu je nutné nahrievať hodinu aj viac vopred, pričom energeticky je pre domáce sauny nutných 6 – 9 kWh. Infrasauny Clearlight sú pripravené za 15 – 20 minút a jedno saunovanie vás v našich podmienkach vyjde asi na 20 centov. Z toho je zrejmé, že aj čas aj peniaze sú opäť v prospech infrasáun Clarlight. Inštalácia sauny? infrasaunu Clearlight vám v absolútnej čistote nainštalujeme za menej ako hodinu. Nie sú potrebné žiadne špaciálne nástroje ani náradie, stolárske, inštalatérske alebo elektroinštalačné práce.

Okrem toho, ak by ste sa náhodou niekedy sťahovali, svoju infrasaunu ľahko rozoberiete a preveziete do svojho nového domova, ale tak isto svoju infrasaunu Clearlight môžete kedykoľvek premiestniťv rámci domu, keď si  zmeníte dispozíciu. Montáž a inštalácia klasickej fínskej sauny trvá minimálne 2 dni, neporiadok zostane vždy,
aj keď sa montážnici akokoľvek snažia, inštalácia býva zvyčajne trvalá, tak že pri sťahovaní je len veľmi málo pravdepodobné, že by ste si svoju saunu mohli previezť na nové miesto.

Možné komplikácie

Tiež ju nebudete môcť len tak jednoducho premiestniť v rámci domu, keby ste menili dizpozičné riešenie domu. Samotná inštalácia sauny, ale aj jej ďalšia mobilita, či už v rámci domu alebo pri sťahovaní sú jednoznačne v prospech infrasauny Clearlight. Komfort a bezpečnosť – klasické fínske sauny sa prevádzkujú pri vysokých teplotách, ktoré môžu byť nebezpečné pre veľmi mladých alebo starších ľudí. Okrem toho určité povrchy v tradičnej saune dosahujú teploty, ktoré môžu spôsobiť až popáleniny.

Taktiež je ťažko predstaviteľné vo fínskej saune relaxovať pri dobrej knihe, časopise alebo si len tak v pokoji vychutnávať obľúbenú hudbu. Infrasauny Clearlight dosahujú oveľa viac výhod pre vaše zdravie, ako klasické fínske sauny, pri oveľa nižších teplotách, približne polovičných. Infražiariče sú bezpečné na dotyk nepália
a vy si v infrasaune Clearlight môžete v pokoji čítať alebo počúvať obľúbenú hudbu, hudbu, využívať benefity chromatoterapie, pričom vypotíte viac, ako vo fínskej saune.

Priority si určíte sami

Komfort a bezpečnosť sú tiež veľmi dôležité argumenty v procese rozhodovania sa pre infrasaunu Clearlight alebo pre tradičnú fínsku saunu. Vidíte, že aj tieto dva dôležité argumenty sú opäť v prospech infrasauny Clearlight. Čistota a hygiena – klasické fínske sauny potrebujú na sunovanie dosiahnuť vysokých teplôt, čím dochádza aj k vysušovaniu vzduchu, ktorý sa zvlhčuje zvyčane polievaním kameňov. Táto zvýšená vlhkosť v kombinácii s potom, ktorý vsakuje do dreva lavíc a obloženia sa stáva živnou pôdou pre plesne, preto je veľmi dôležité klasickú saunu po použití dôkladne vyvetrať a vysušiť.

Taktiež sa ťažšie hygienicky udržuje drevo lavíc a obloženia stien a aj odstraňovanie nepekných škvŕn po pote je náročnejšia. Naproti tomu infrasauny Clearlight pracujú pri oveľa nižších teplotách, saunovanie v nich nespôsobuje žiadne ťažkosti s dýchaním, práve naopak, dýchanie sa zlepšuje, pričom nemusíte nijako zvyšovať vlhkosť vzduchu v infrakabíne a tým vám ani nehrozí žiadne riziko prípadných plesní.

Z pohľadu čistoty a hygieny sú opäť všetky argumenty v prospech infrasáun Clearlight. Ceny a záruky sú pre každého kupujúceho mimoriadne dôležité fakty pri rozhodovaní sa pre kúpu čohokoľvek. Podobne to platí aj pri kúpe sauny. Ceny kvalitných infrasáun Clearlight sú veľmi podobné cenám kvalitných fínskych sáun, ba častokrát sú infrasauny Clearlight aj lacnejšie. Závisí to na veľkosti sauny, použitej technológii a druhu dreva na stavbu klasickej fínskej sauny.

Ako je to so zárukou?

Záruky na klasické fínske sauny sú štruktúrované, zvyčajne na elektroniku 1 – 2 roky, na pec 2 roky, na kabínu 2 – 15 rokov, tí najlepší môžu ponúknuť záruku na kabínu aj viac. Záruka na infrasauny Clearlight je nekompromisná – doživotná. Každý potenciálny majiteľ získava s kúpou infrasauny Clearlight pre domáce použitie doživotnú záruku kompletne na celú saunu, len s výnimkou žiaroviek. Aj podľa týchto rozhodujúcich bodov je kúpa infrasany Clearlight vždy lepšou voľbou, ako kúpa klasickej fínskej sauny alebo akejkoľvek inej infrasauny.

A navyše infrasauny Clearlight sú absolútne bezpečné aj z pohľadu vyžarovania nebezpečného EMF a ELF, čo podľa mojich doterajších informácií nespĺňajú takmer všetky infrasauny na trhu. Väčšina infrasáun na trhu prekračuje normu nebezpečného žiarenia 3-20 násobne. To je už na zváženie, byť zavretý v “teplej búdke plnej elektrosmogu”, ktorá namiesto úžitku môže škodiť.

Až si budete vyberať svoju saunu, môžno vám tieto fakty a argumenty budú užitočné. U nás si môžete vyskúšať všetky typy sáun na jednom mieste a vzájomne ich porovnávať. Skúšanie sáun vám dá oveľa viac informácií a osobných pocitov, ako čokoľvek iné. Určite sa vám potom vaša nová sauna bude oveľa lepšie vyberať. Skúšanie je pre vás nezáväzné a je zadarmo.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU