Nie je swim spa ako swim spa, alebo čo by ste mali vedieť pred kúpou

Swim spa je v posledných rokoch oproti bežným bazénom čoraz viac populárnejšie hlavne z dôvodu úspornosti prevádzky, jednoduchosti  ovládania, nenáročnej údržby a hlavne kvôli mnohostrannej využiteľnosti. Už pred samotným výberom swim spa by ste mali vedieť, že swim spa na trhu vôbec nie sú rovnaké a rozdiely aj keď nie sú na prvý pohľad vidieť sú obrovské.

Vzhľadom na skutočnosť, že stále viac a viac ľudí zvažuje ich kúpu kvôli plávaniu či kvôli cvičeniu vo vode, bude dobré, keď si zhrnieme niekoľko konceptov o týchto produktoch a ich používaní. Rovnako ako pri mnohých ďalších produktoch, najnovšia generácia SWIM SPA predstavuje zlepšenie pôvodných modelov a konceptov, ktoré boli uvedené na trh v začiatkoch swim spa.

Prvými modelmi boli veľmi jednoducho povedané veľké obdĺžnikové krabice, ktoré umožňovali určité množstvo cvičení vo vode, ale mali aj isté obmedzenia. Inovatívne nové produkty, ako napríklad SWIM SPA MARQUIS ATV sa s týmito obmedzeniami vyrovnali s veľkým úspechom a veľkými výhodami v prospech užívateľov.

Prvým problémom sú obmedzené možnosti  akrylátu 

Akrylát je skvelý materiál na držanie vody, ale keď objem vody vo SWIM SPA dosiahne viac ako 3785 litrov, čo sú tie najmenšie swim spa na trhu,váha tisíce litrov vody začne namáhať a napínať akrylátový povrch  a tak sa stáva aj dôležitým faktom, aká štruktúra ho obklopuje a či ho podporuje správne.

Najmä pri doručení SWIM SPA na váš dvor by mohla byť sila štruktúry oslabená. Môže to mať potom za následok trhliny a netesnosti, a to v čase, kedy sú už ťažko opraviteľné a kozmeticky je nemožné ich opraviť tak, aby vyzerali ako nové.

Ďalším skutočným obmedzením starých akrylátových SWIM SPA je ich hĺbka

Akrylátový plát je roztavený do tvaru podľa vnútra formy a modelovaný tak, aby sa stal tým, čím má a teda SWIM SPA. Avšak tento akrylátový plát sa môže roztaviť až príliš, pokiaľ sa natiahne až príliš ďaleko, steny sa zjemnia a vedie to k nedokonalostiam v podobe vlnených čiar a nekonzistentnosti pevnosti plášťa.

Takže rozpustenie akrylátového plátu pre adekvátnu hĺbku nebolo možné pre širokú škálu SWIM SPA  od rôznych výrobcov.  A takisto formy pre modelovanie akrylátových plátov sú veľmi drahé, takže firmy boli nútené ponechať si tie, ktoré vytvorili aj po niekoľko rokov.

 

Tretím vážnym problémom je odolnosť a životnosť škrupiny a jej stabilita voči UV žiareniu

MARQUIS tento problém prijal ako výzvu a využil vo svoj prospech vedu o polyméroch a námorných priemyselných živiciach používaných na stavbu tých najsofistikovanejších  lodí a jachtových trupov na svete. Kovalentne viazaná makromolekulová štruktúra na vrstvy živice vo vnútri poskytuje SWIM SPA ATV od MARQUIS neuveriteľne pevnú a odolnú štruktúru vnútornej škrupiny.

SWIM SPA ATV tak odoláva všetkým silám, ktoré degradujú akrylát rovnakým spôsobom, ako trupy pretekárskych jácht odolávajú úderom vĺn vo vysokej rýchlosti. A čo viac, vďaka polymérovej úprave škrupina SWIM SPA ATV odoláva aj UV žiareniu zo slnka alebo nevyváženému pH, ktoré vzniká vďaka zlej úprave chémie vody. S týmto majú bežné akrylátové swim spa všetkých značiek vážne problémy.

SWIM SPA ATV môže byť tiež hlbšie a kreatívnejšie konfigurovať vnútrajšok SWIM SPA vďaka neakrylickému polyméru. A tak sú možné aj kreatívne sklonené bočné steny, ktoré dávajú svojim užívateľom pocit voľnosti a väčšieho priestoru.

Táto technológia výroby swim spa tiež dovoľuje štylizované dizajnérske prvky  a celkovú konzistentnosť materiálu v materiále. Tieto detaily spolu s protišmykovými schodíkmi a podlahou z toho istého materiálu dávajú svojim majiteľom významný pocit bezpečného používania svojho swim spa.

Akryl je mimoriadne šmykľavý a pokiaľ swim spa nemá vnútorné integrované bezpečné schodíky, tak je veľké riziko pošmyknutia sa a úrazu. MARQUIS takisto robí SWIM SPA odolnejšie zvnútra tým, že využíva inovatívnu konštrukciu jednokrídlovej klinovej konštrukcie k vonkajšiemu rámu na podporu vnútrajška.

S kľudom môžme povedať, že táto nová generácia dizajnu a výstavby swim spa nadčasovo zdokonalila štrukturálne obmedzenia prvej generácie starých akrylových SWIM SPA predávaných inými spoločnosťami. A výsledný produkt tak umožňuje širšiu škálu vodných aktivít pre širšie spektrum používateľov a takisto aj terapeutických a spoločenských prínosov.

Takže pokiaľ ide o vlastníctvo a spokojnosť užívateľa so SWIM SPA najnovšej generácie, ide o najlepšiu možnú voľbu, ktorú môžete brať do úvahy pri kúpe vášho nového SWIM SPA. Bez kompromisu.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU