Vírivka – jacuzzi – hot tub – vírivá vaňa – aký je v nich rozdiel ?

Nech už je vírivka, jacuzzi, hot tub alebo vírivá vaňa akejkoľvek konštrukcie alebo veľkosti či krajiny pôvodu, všeobecne môžeme povedať, že ide o to isté. Sú to všeobecne používané pomenovania pre horúcu vaňu s masážnymi trykami, čerpadlami, vlastnou filtráciou, ohrevom vody, osvetlením a podobne.

Ďaľšie názvy pre vírivku, jacuzzi, hot tub a vírivú vaňu…

K takýmto zovšeobecneným názvom môžeme pridať ešte hydromásžna vaňa, vírivý bazén, whirlpool, perlivý kúpeľ …. Tých názvov môže byť samozrejme ešte oveľa viac, ale zo samotnej podstaty veci bude asi tým najpríslušnejším názvom hot tubalebo horúca vaňa. Po našom vírivka, ale to je zasa v preklade whirlpool čo máme skôr zafixované, ako značku pre bielu techniku. Jacuzzi tiež nemôžeme považovať za všeobecný názov pre hot tub, aj keď jacuzzi je asi najviac zovšeobecneným názvom. Jacuzzi je však len značkou jedného z mnohých svetových výrobcov horúcich masážnych vaní.

Aký je teda rozdiel medzi tými všetkými názvami pre vírivku, jacuzzi, hot tub, vírivú vaňu…. ?

Keď budeme aj naďalej používať všetky zovšeobecnené pomenovania horúcich vaní, určite sa nič nestane, všetci budeme vedieť o čom hovoríme. Len v reklame by som bol pozornejší a priamo v nej neuvádzal slovo jacuzzi, lebo ako som spomínal je to značka jedného z mnohých svetových výrobcov víriviek. Ale bežne v hovorovej reči a v textoch slovo jacuzzi môžete bez problémov používať, lebo na druhej strane je to najviac frekventovaný názov pre horúcu vaňu, teda našu vírivku. Tak vidíte názvov veľa a vo výsledku v samotnej podstate veci žiadny rozdiel. Veľké až zásadné rozdiely medzi samotnými vírivkami sú však v kvalite použitých materiálov, v kvalite hydromasáží, v podlí vo vírivke, v nárokoch na údržbu, v poruchovosti, v prevádzkových nákladoch, životnosti atď. 

Pri výbere tej Vašej vírivky buďte obozretní, nechajte si odborne poradiť, pred kúpou si vírivku vyskúšajte. Len tak si potom budete môcť užívať a v pohode relaxovať vo svojom hot tube, vírivke , jacuzzi či hydromasážnej vani.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU