Spoznajte elektroniku, srdce a mozog kvalitných víriviek

Kvalitné vírivky a elektronika víriviek. Elektronika je na prvý pohľad “neviditeľná” časť vírivky, ktorá šetrí vaše peniaze, stará sa o vaše pohodlie, kontroluje a zabezpečuje vírivku, aby si “sama neublížila”. Najvýznamnejšími svetovými výrobcami elektroniky – riadiacich jednotiek pre vírivky sú BALBOA z USA alebo GECKO z Kanady. Ak Vám niekto bude ponúkať vírivku s tým, že napr. táto vírivka má riadenie BALBOA, akrylát Aristech alebo Lucite a nedajbože ešte titánové kúrenie, môžete sa spoľahnúť, že takýto predajca vám nemá čo ponúknuť.

Vírivky, ktoré ponúka, nemajú s kvalitnými vírivkami nič spoločné. Chváli sa len “cudzím perím”.

Viete prečo? Pretože spomínaní výrobcovia riadiacich jednotiek, kúrení či motorov alebo akrylátu sú dodávateľmi takmer všetkým výrobcom víriviek. Keď vám toto začne niekto prezentovať, tak neprezentuje vírivku, lebo na nej nemá čo prezentovať, hovorí o dodávateľoch komponentov pre vírivky.

Nekvalitní výrobcovia víriviek bez mena

Výrobcovia takýchto “no name” víriviek bez kvalitného rodokmeňa, výskumu, vývoja a vlastných patentov sa potom uspokoja aj so staršími a lacnejšími modelmi riadiacich jednotiek či akrylátu bez Microban povrchovej úpravy. Ale výrobcovia vyrábajúci len kvalitné vírivky si na základe svojho vlastného vývoja, výskumu a svojich patentov, nechávajú u týchto producentov robiť riadiace jednotky a ovládacie panely na mieru. Nikde na nich potom nevidíte nápisy “BALBOA” alebo “GECKO”, ako to vidíte na ovládacích paneloch bežných víriviek.

Profesionálna elektronika vám dokáže ušetriť peniaze a to tým, že má módy- režimy, ktoré si viete nastaviť.

Tri základné dôležité režimy elektroniky

Opíšem vám teraz tri základné dôležité režimy z pomedzi viacerých, ktoré vám profi elektroniky ponúkajú. Základom je štandardný režim, ktorý funguje v podstate ako tempomat v aute a používa sa hlavne v zime. Je mu jedno či je -20 alebo +10 °C. Ak vy máte nastavenú teplotu vody 38 alebo 40 °C , elektronika udržuje túto teplotu za každú cenu. Ďalším režimom býva tzv. ekonomický režim, v ktorom vodu ohrieva iba počas doby filtrácie napr. 2 hod. ráno a 2 hod. večer alebo iba 4 hod. večer. Ale kúrenie spína len v prípade poklesu pod nastavenú teplotu.

Tento režim Vám výrazne šetrí peniaze

Ďalším výborným režimom býva sleeping. Tento režim je ideálny, keď idete v lete na dlhšiu dovolenku alebo jednoducho viete, že vírivku najbližšie dva tri týždne nebudete používať. V tomto režime vírivka iba filtruje, ohrev je úplne vypnutý. Tým, že voda sa pár hodín denne filtruje, je zabezpečené, že sa vám voda nepokazí a keď sa rozhodnete znovu vírivku použiť, prepnete len íný režim a vírivka sa doohreje na požadovanú teplotu.

Spotreba vírivky

Najväčšiu spotrebu má vírivka pri ohreve studenej vody, kedy vodu ohrievate z cca. 15 °C na 38 °C, preto odporúčam bezchlórovú chémiu, ktorá za pomoci ozonizácie a filtrácie udržuje vodu čistú. Je to výborné pre deti, nevysušuje pokožku, nezapácha a nie je potrebné sa po kúpaní osprchovať. Chlór je v súčasnosti už zastaraná forma dezinfekcie. Voda vám môže pri kvalitnej bezchlórovej starostlivosti o vodu a dobrej filtrácii vydržať vo vírivke aj celý rok. Vyskúšajte napríklad prostriedky SpaBalancer.

Najmodernejšie kvalitné vírivky majú svoje patentované systémy filtrácie a starostlivosti o vodu na takej úrovni, že vašu starostlivosť vyžadujú len minimálne.Nielenže voda ide do filtrov zvrchu cez skimer, filtrujú dokonale vodu aj z dna vírivky a to nielen v nastavených časoch, ale dokážu rozpoznať použitie vírivky a do polhodiny po použití spustia automaticky filtračný proces. Tým je vaša vírivka takmer okamžite vyčistená a pripravená k ďalšiemu použitiu.

Pokračovanie nájdete v tretej časti:Len kvalitné vírivky vám poskytnú kvalitnú hydromasáž

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU