Predaj víriviek versus pomoc pri výbere vírivky

My vám vírivky predávať nebudeme, my vám pomôžeme si vírivku kúpiť. Všetko čo vás bude o vírivkách o zaujímať vás naučíme a všetko vám aj prakticky ukážeme. Všetky vírivky si môžete u nás aj skúšať a vzájomne porovnávať ich pohodlie, tvar, hydromasážny systém, funkcie, ako aj celkové spracovanie víriviek. Popri tom vám zodpovieme všetky vaše otázky, všetko čo vás bude o vírivkách zaujímať vám do detailov vysvetlíme.

Poradíme vám s veľkosťou vírivky, umiestnením vírivky, s výberom hydromasážneho systému vírivky, aby najlepšie vyhovoval vašim potrebám, poradíme vám aj s doplnkovým vybavením víriviek a vhodným nábytkom k vírivkám a samozrejme aj so starostlivosťou o vodu
vo vírivkách.

Odborne vám vysvetlíme rozdiely, výhody a nevýhody chlórovej starostlivosti o vodu v porovnaní s bezchlórovou starostlivosťou o vodu.

Naše služby, poradenstvo aj skúšanie víriviek je komplexné a bezplatné. Vás to rozhodne k ničomu nezaväzuje. Našou prioritou nie je vám vírivky predávať. A v tom je ten zásadný rozdiel medzi nami a inými spoločnosťami dodávajúcimi vírivky. Našou hlavnou úlohou a nápňou práce je pomáháť vám pri výbere vírivky od A do Z, učiť vás o vírivkách a tým vám následne pomôcť si vytúženú vírivku kúpiť.  Našim prvoradým cieľom je vaša dlhodobá spokojnosť s vírivkou, ktorú si na základe získaných vedomostí a skúšania vy sami vyberiete. Našou odmenou je potom skutočnosť, keď si vírivku vyberiete u nás.

Neváhajte sa nás však opýtať na všetko čo vás zaujíma aj keď pôjde o akúkoľvek inú vírivku z ponuky rôznych predajcov, ktorá sa vám páči. Môžete sa spoľahnúť, že vám povieme len pravdu a komplexné zhodnotenie založené na základe faktov a skutočností.
Záver si potom už ľahko urobíte vy sami.

Poďme si teraz spoločne prebrať základné veci pri výbere vírivky.

1. Aká vírivka najviac vyhovuje vašim potrebám?

Potrebujete vírivku viac zameranú na kvalitnú hydromasáž, alebo skôr na relax? Ide len o prioritné zameranie, relaxovať môžete v každej vírivke, ale nie každá vírivka vám poskytne aj kvalitnú liečebnú hydromasáž masáž.  Kvalitné vírivky s dokonalou reguláciou pre každé hydromasážne miesto vo vírivke vám poskytnú aj upokojujúcu relaxačnú masáž aj kvalitnú liečebnú masáž.

2. Akú veľkosť vírivky si máte zvoliť?

Pri výbere veľkosti vírivky môžete vychádzať z predošlého bodu, teda z prioritnéh zamerania vírivky a z počtu členov rodiny. Pokiaľ inklinujete viac k relaxačne orientovanej vírivke, určite pôjde o väčšiu vírivku, minimálne na počet členov rodiny, resp na počet ľudí, ktorí ju budú pravideľne používať, plus môžete s jedným miestom počítať pre priateľov.

Keď sa rozhodnete pre kvalitnú prioritne hydromasážne zameranú vírivku, v ktorej samozrejme môžete tiež relaxovať, môže byť počtom  miest  aj o jedno dve miesta menšia, ako počet členov rodiny alebo predpokladaný počet ľudí, ktorí budú vírivku aj reálne využívať.

3. Akú interiérovú dispozíciu vo vírivke si máte vybrať?

Hydromasážne sedadlá alebo ležadlá a v akom pomere? Opäť môžete z časti vychádzať z bodu 1. Pri relaxačne zameraných vírivkách sú vhodnejšie hydromasážne priestranné a ergonomicky precízne tvarované sedadlá pre váš dokonalý relax. O hydromasáž sa v týchto vírivkách postarajú premyslene inštalované trysky, zamerané na jednotlivé svalové partie v každom hydromasážnom sedadle.

Ak je vašou voľbou kvalitná hydromasážna vírivka je lepšie keď v jej dispozícii bude aspoň jedno ležadlo pre komplexnú celotelovú masáž vrátane reflexnej masáže chodidiel a masáže krku.  Najlepšie, keď bude táto masáž plynule reguľovateľná v každom okamžiku, presne podľa vašej potreby v danom čase.

Toto všetko vám u nás ukážeme, vysvetlíme a vy si to môžete vyskúšať.

 REZERVUJTE SI TERMÍN SKÚŠANIA VÍRIVIEK na    info@virivkysaunybazeny.sk 

4. Kam si môžete umiestniť vírivku ?

Vírivku môžete umiestniť na terasu, na strechu, na balkón, na dvor, do okrasnej záhrady alebo do interiéru. S exteriérovými vírivkami nie sú žiadne ďaľšie náklady alebo stavebné úpravy, potrebujete len rovnú pevnú plochu a prívod elektriny. Prívod a odtok vody môžete pokojne riešiť záhradnou hadicou. Interiérové vírivky vyžadujú dostatočné vetranie a často krát aj odvlhčovaci zariadenie, čo sú ďaľšie finančné náklady, nie len na kúpu takéhoto zariadenia ale aj na jeho prevádzku.

5. Ako si môžete umiestniť vírivku?

Kvalitné vírivky sú konštruované tak, aby mohli mohli byť dlhodobo položené vonku na rovnom a pevnom podklade. Vonkajší obal vírivky – kabinet je zhotovený z UV stabilného a mrazu, slnku a dažďu odolného materiálu s mimoriadne dlhou životnosťou. Teda bez ďaľších vedlajších nákladov. Samozrejme, vírivku môžete mať aj polozapustenú alebo úplne zapustenú v teréne. Počítajte však so zvýšenými nákladmi na vytvorenie takéhoto priestoru a nezabúdajte na inštalačný a servisný priestor okolo vírivky.

6. Aký prívod elektriny na vírivku potrebujete?

Toto je individuálne, podľa typu vírivky a hlavne jej celkového príkonu. Každá vírivka však potrebuje samostatný istič, prúdový chránič a zemniaci žltozelený vodič. Konkrétne parametre vám poskytneme ku každej konkrétnej vírivke. Zvyčajne sú takéto požiadavky na elektro pripojenie: 400 V , 20 A istič – trojpólový, kábel meď CYKY 5 C x 4 /alebo 5C x 2,5/ prúdový chránič 4 pólový 25A / 30mA, zemniaci vodič CY 6 zeleno – žltý.

Existujú aj menšie vírivky s malým príkonom, ktoré môžete pripojiť na 220V.

7. Potrebujem samostatný prívod a odtok vody?

Pokiaľ máte na mieste, kde chcete mať vírivku samostatný prívod vody aj odpad, je to pre vás pohodlnejšie. No v žiadnom prípade to nie je podmienkou umiestnenia vírivky na danom mieste.  Na napúšťanie vírivky vám úplne stačí záhradná hadica, najlepšie 3/4″ alebo 1″ a s tou istou hadicou vyriešite aj vypustenie vírivky. A to buď tak, že ju pripojíte na spodný vypúšťací ventil vírivky alebo vodu z vírivky vyčerpáte ponorným čerpadlom, čo je podstatne rýchlejšie.   

8. Akú spotrebu elektriny má vírivka?

Kvalitné vírivky s dokonalou izoláciou, prepočítanou hydrodynamikou a teda aj s dobre nadimenzovanými čerpadlami majú prevádzkové náklady na nízkej úrovni. Podľa našich skúseností a meraní je to pod 30,-€ mesačne pri celoročnej bežnej prevádzke vírivky v exteriéri.

Na túto otázku však neexistuje presná odpoveď, môže to byť 16,-€ aj 45,-€.

Spotrebu energie víriviek ovplyvňuje veľmi veľa faktorov. Tým hlavným je veľkosť vírivky, objem vody, počet hydromasážnych čerpadiel a ich príkon, kvalita izolácie vírivky a hlavne termokrytu. Nasleduje početnosť používania vírivky na “plný výkon”, vonkajšia teplota, hygiena vstupu do vírivky, dĺžka a počet filtračných cyklov,používaná chémia na starostlivosť o vodu vo vírivke a podobne.

Posledné tri sú dôležité  lebo dodržiavaním dobrej hygieny vstupu do vírivky a používaním kvalitných bezchlórových prostriedkov na starostlivosť o vodu vo vírivke môžete veľa energie ušetriť. Najviac však tým, že nebudete musieť každé dva mesiace meniť vodu vo vírivke a tú potom znova ohrievať, okrem toho ušetríte aj za vodné a stočné, ale ušetríte si aj veľa vášho času s čistením vírivky.

S kvalitnou bezchlórovou chémiou na starostlivosť o vodu vo vírivke bude potrebné meniť vodu maximálne jeden krát za polrok, ak vôbec. Toto všetko sú fakty, ktoré máme z trvalej prevádzky 6 -8 víriviek v exteriéri, ktoré máme celoročne vyhriate a pripravené pre vás na skúšanie. Samozrejme lacné a nekvalitné vírivky z rôznych neoverených zdrojov a neidentifikovaného pôvodu majú spotrebu energie podstatne vyššiu, v mnohých prípadach pri celoročnom používaní aj viac ako 140,-€ mesačne.

9. Je termokryt súčasťou vírivky?

Vírivky, ktoré vám dáme vyskúšať a všetky vírivky za ktoré ručíme majú termokryt v základnej výbave. Väčšina značkových víriviek má tiež termokryt v základnej výbave. Niektorí špekulanti vám ho ponúknu ako darček a u niektorých je v príplatkovej výbave. Pravdou však je, že termokryt je súčasťou vírivky.  Mimoriadne dôležitá je však kvalita termokrytu. V tomto sú na trhu veľmi výrazné rozdiely. Kvalitný termokryt vám ušetrí veľmi veľa energie.

Ako ho spoznáte? Vysokohustoná izolačná pena je jadrom termokrytu a musí byť uložený vo vákuovo uzavretom pevnom obale. Lacné termokryty mávajú ako izoláciu ten najlacnejší polystyrén zabalený v igelitovom vreci a zalepený izolačnou lepiacou páskou. Takéto termokryty nie len, že poskytujú vírivke v tom najkrytickejšom bode zlú nedokonalú izoláciu, ale ešte naávajú vlhkosť z vírivky a po času sú veľmi ťažké a potom už neizolujú vôbec. Navyše manipulácia s nimi je veľmi sťažená.

Vonkajší dekoratívny obal musí byť už na prvý pohľad pevný a kvalitný, šitý pevnými niťami, vodeodolný a UV stabilný. Aj po rokoch a len s minimálnou starostlivosťou na ošetrovanie / 2 x ročne umyť a naimpregnovať/ vyzerá kvalitný termokryt takmer ako nový. Keď takýto termokryt dáte na vírivku musí dokonale priľnúť k okrajom vírivky  a musí uniesť aj stokilového chlapa. Nie po ňom skákať, ale uniesť. Taktiež cez zimu, keď vírivka zapadne snehom, musí sneh zostať na vírivke a nezačať sa roztápať aj keď je vo vírivke voda s teplotou 39 stupňov. Tepelný odpor kvalitných termokrytov je aj 4 x lepší, ako steny pasívnych domov.

10. Je vo vírivke ozonátor a ako je dôležitý?

Áno vo veľkej väčšine víriviek od NO NAME až po značkové vírivky je ozonátor inštalovaný. Ozonátor vám pomáha s dezinfekciou vody, ale v 99,9% prípadov pomáha len veľmi málo. Väčšinou sú filtračné cykly hodinové a to je veľmi málo na to, aby to významne ovplyvnilo kvalitu vody vo vírivke a zníženie dávkovania dezinfekčných prostriedkov do vody. Kvalitné vírivky majú navyše aj múdry čistiaci systém a prefiltrujú vodu vo vírivke nie len v pravideľných filtračných cykloch, ako bežné vírivky, ale aj po každom jej použití. Ozonátor má zmysel vtedy, keď bude pracovať aspoň 6-9 hodín  rozdelených počas celého dňa. To dokážu zabezpečiť skutočne len kvalitné virivky so sofistikovaným čistiacim a filtračným systémom. V opačnom prípade je v podstate jedno či tam vôbec je.

11. Je starostlivosť o vírivku a o vodu vo vírivke náročná?

Z veľkej časti to závisí od kvality vírivky a hlavne možností jej filtračného systému. No nemenej dôležitý je aj výber produktov na starostlivosť o vodu. Na trhu je dnes už veľké množstvo týchto prostriedkov. Vyskúšali sme za tie roky už pravdepodobne všetky. Už dlhšie však používame výhradne prostriedky SpaBalancer na bezchlórovú starostlivosť o vodu a to nie len vo vírivkách, ale aj v swim spa a bazénoch. Nič lepšie sme zatiaľ nemali.

Pokiaľ budete používať prostriedky na báze chlóru, počítajte s tým, že budete musieť  meniť vodu vo vírivke každé dva mesiace, ak sa nechcete kúpať vo vode plnej  amínov a iných zlúčenín chlóru. Ostatné bezchlórové prípravky na dezinfekciu vody vody vo vírivkách nie sú celkom komplexné a preto ani tak dobre a dlhodobo nefungujú a s udržaním kvality vody je podstatne viac práce.

Prostriedky radu SpaBalancer pokrývajú celé spektrum starostlivosti o vodu vrátane čistenia potrubí vírivky, škrupiny vírivky, spodnej časti termokrytu vírivky, filtrov až po prevoňanie vody sviežou citrusovou vôňou. Práca s nimi je veľmi jednoduchá, dávkovanie je malé a stačí raz za týždeň.

Pokiaľ si vyberiete aj kvalitnú vírivku s dômyselným filtračným systémom a ozonátorom pracujúcim 8 – 9 hodín denne, dávkovanie bude minimálne a niekedy aj nepotrebné a nezaberie vám to viac, ako 5 minút týždenne. No nech už si vyberiete akékoľvek prostriedky na starostlivosť o vodu vo vašej vírivke, nikdy nezabúdajte na pH.

Udržujte ho čo najbližšie k hodnote pH 7 / 6,8 – 7,2 /

Samostatne sa starostlivosti o vírivku a starostlivosti o vodu vo vírivke venujem na stránke  WWW.STAROSTLIVOSTOVODU.SK

Naše bezplatné poradenstvo platí v plnej miere aj na starostlivosť o vodu vo vírivkách,  swim spa a bazénoch pre každého, kto potrebuje pomôcť, nie len pre našich zákazníkov.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU