Duozon 100L – účinná dezinfekcia vody bazénov, víriviek, studní…

Na starostlivosť o vodu a dezinfekciu vody vo wellness, verejných bazénoch a vírivkách, ale i v domácich vírivkách, swim spa či bazénoch sa musíme pozerať z viacerých hľadísk, ktoré spolu vzájomne súvisia. V prvom rade ide o hľadisko zdravotnej bezpečnosti používateľov bazénov, swim spa či víriviek a ich prevádzkovateľov  z pohľadu mikrobiologickej a chemickej nezávadnosti vody. Dôležitým, hlavne z pohľadu prevádzkovateľov je aj hľadisko technicko-technologické a ekonomické.

Ako udržať vodu vo vašich vírivkách, swim spa a bazénoch vždy čistú?

Možností starostlivosti o vodu a dezinfekcie vody vo vírivkách, swim spa a bazénoch je viacero. Najbežnejší zaužívaný spôsob je chlórová dezinfekcia vody, s ktorou je však spojených viacero problémov. K ďalším možnostiam patrí bezchlórová chémia na starostlivosť o vodu, napríklad na báze kyslíka alebo polyhexamethylen guanidin hydrochlorid, ktoré tiež samé o sebe majú určité nedostatky. SpaBalancer je praxou overený systém bezchlórovej starostlivosti o vodu, ktorý zaručene funguje, pokiaľ sa ako systém používa a pravidelne dávkuje.

V posledných niekoľkých rokoch sa stále viac odporúča na dezinfekciu vody oxid chloričitý, ktorý môžeme zaradiť k bezchlórovej chémii na starostlivosť o vodu vo vírivkách, swim spa či bazénoch, nakoľko nepôsobí chloračne, ale veľmi silno oxidačne. Ide o celosvetovo najprogresívnejšiu metódu dezinfekcie vody. Jeho výroba je patentovaná a predáva sa v sedemdesiatych krajinách sveta pod obchodným názvom DUOZON 100L. Oxid chloričitý je v systéme SpaBalancer nepostrádateľný. A práve používaním prostriedku DUOZON 100L /oxid chloričitý-ClO2 / v starostlivosti o vodu a dezinfekcii vody vo vírivkách, swim spa či bazénoch sú pre ich prevádzkovateľov aj používateľov  vyššie uvedené hľadiská v starostlivosti o vodu zabezpečené.

Bezpečný aj pre vaše zdravie

Z chemického hľadiska používaním prostriedku DUOZON 100 L v dezinfekcii bazénovej vody alebo vody vo vírivkách a swim spa nevznikajú žiadne nebezpečné zapáchajúce zdraviu škodlivé zlúčeniny charakteristické pri používaní bežného chlóru/ rôzne chloramíny a trihalogenmetany a pod../ spôsobujúce nepríjemné svrbenie, užívateľský diskomfort, zápaly slizníc dýchacích ciest, očných spojiviek a rôzne podráždenia. Tým, že DUOZON 100 L pôsobí veľmi silno oxidačne, tak oxidáciou alebo “mokrým horením” štiepi vo vode aj amoniak, moč, močovinu a iné organické látky na látky bežne sa vyskytujúce, ako oxid uhličitý, dusík a vodu. Používanie prostriedku DUOZON 100L  absolutne eliminuje vznik viazaného chlóru. Voda v bazénoch, vírivkách a swim spa nezapácha, je krištáľovo čistá, príjemná pre používateľov, zdravotne nezávadná bez akýchkoľvek zdravotných rizík.

Pri výbere chémie na starostlivosť o vodu a dezinfekciu vody vo vašom bazéne, vírivke či swim spa zvážte či zostanete na ceste nebezpečného a zdraviu škodlivého a užívateľom nepríjemného chlóru, alebo vyskúšate bezchlórovú chémiu na starostlivosť o vodu s prostriedkom DUOZON 100L a systémom SpaBalancer. Z chemického hľadiska je DUOZON 100 L rozhodne tá najlepšia možná voľba. V kombinácii s UV lampami či ozonátormi je v súčasnej dobe v dezinfekcii vody neprekonateľný.

Účinnejší ako chlór

Z mikrobiologického hľadiska je prostriedok DUOZON 100 L voči vírusom, baktériám, riasam a pod. účinnejší minimálne 3 – 5 x viac, ako chémia na dezinfekciu vody na báze chlóru. Tam kde ani najsilnejšie chlórové prípravky na starostlivosť o vodu nestačia, tam nastupuje DUOZON 100 L.

DUOZON 100 L , ako jediný prostriedok na dezinfekciu vody spoľahlivo eliminuje aj nebezpečnú Legionellu pneumophilu, baktériu spôsobujúcu smrteľnú legionársku chorobu. Ďaľšou jedinečnou vlastnosťou prostriedku DUOZON 100 L je schopnosť narúšať a likvidovať biofilm v potrubiach a filtroch víriviek, swim spa a bazénoch, ktorý doslova útočiskom aj liahňou baktérií. DUOZON 100 L teda v starostlivosti o vodu, konkrétne v časti dezinfekcie vody pôsobí celoplošne a komplexne rovnako intenzívne v každom mieste bazéna, vírivky či swim spa.

Moderný a účinný

Z hľadiska technicko – technologického je DUOZON 100 L tiež výnimočným produktom, šetrí technologické prvky technológií bazénov, víriviek a swim spa tým, že eliminuje vápnik a zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa, čím šetrí náklady na ohrev vody, náklady spojené s údržbou a významne oďaluje akékoľvek generálne opravy z dôvodu zanášania systémov vodným kameňom. Dávkovanie prostriedku DUOZON 100L na dezinfekciu vody je tiež veľmi jednoduché. Môže byť plne automatizované alebo manuálne. Tiež je možné ho kombinovať s chlórovou dezinfekciou.

Duozon 100 L je vo svete všeobecne používaný ako širokospektrálny prostriedok na dezinfekciu akejkoľvek vody, nie len bazénovej, či vody vo vírivkách, ale aj pitnej vody, teplej úžitkovej vody, odpadovej vody, vody v priemysle, poľnohospodárstve, v hoteloch, wellness centrách, nemocniciach, v chladiarenských vežiach, ale aj na plošnú dezinfekciu priestorov.

Ušetríte na údržbe

Ekonomické hľadisko asi najviac zaujíma prevádzkovateľov wellness zariadení, bazénov, víriviek, ale aj všetkých, ktorí potrebujú vodu dezinfikovať.  Z pohľadu spotreby prostriedku  DUOZON 100 L je táto 7 – 15 x nižšia, ako býva spotreba bežne používaných prostriedkov z tekutého chlóru. To znamená aj oveľa nižšiu prácnosť, manipuláciu, dopravu, skladovanie a tým tiež nižšie náklady. Okrem toho v komerčnom používaní prostriedku DUOZON 100 L nie je potrebná „denná“ čiastočná výmena vody v bazéne, (nakoľko pri aplikácii DUOZON 100 L nevzniká viazaný chlór), čím opäť prispieva k výrazným úsporám na vodnom, stočnom a energii potrebnej na ohrev vody.

Používaním prostriedku DUOZON 100 L v starostlivosti o vodu získavate aj ďalšie nezanedbateľné úspory, hlavne na ďalších prostriedkoch, ako sú prostriedky na čistenie bazéna, vírivky či swim spa, prostriedky proti riasa, prostriedky na vločkovanie, prostriedky proti vodnému kameňu a tým aj ďalšie úspory za servis a prípadné opravy. Výrazne šetríte aj tým, že vďaka týmto vlastnostiam DUOZON 100 L aj značne predlžuje životnosť jednotlivých technologických častí bazénov, swim spa  a víriviek. S tým súvisia aj úspory z prípadných strát tržieb z dôvodu odstavenia prevádzky z hygienických dôvodov a hlavne nevznikajú žiadne náklady na to nadväzujúcu komplexnú dezinfekciu. Tak vám DUOZON 100 L pomáha šetriť nie len čas a peniaze, ale aj udržať si a získať nových zákazníkov, ktorí sa radi vracajú.

Používaním prostriedku DUOZON 100 L získavate maximálne úspory, v komerčných prevádzkach aj lepší imidž, oveľa spokojnejších zákazníkov a istotu pred hygienickými kontrolami, pri oveľa nižšej prácnosti.

 

NAPÍŠTE NÁM, RADI VÁM PORADÍME SO STAROSTLIVOSŤOU O VODU