Viete, ako s istotou rozoznáte kvalitné vírivky od víriviek?

Kvalitné vírivky pre vonkajšie či vnútorné umiestnenie alebo súkromné či verejné – komerčné používanie sú najlepšou voľbou, nakoľko ich môžete desaťročia bez starostí používať. Šetria váš čas a hlavne peniaze. Ak nás sledujete prostredníctvom sociálnych sietí alebo navštevujete náš web, viete, že len kvalitné vírivky sú v centre našej pozornosti. Ak teda chcete ušetriť svoj čas, peniaze, nervy a zdravie a zároveň sa dozvedieť všetko podstatné o kvalitných vírivkách sledujte nás aj naďalej.

Kvalitné vírivky vs vírivky

Trh s vírivkami sa za posedných pár rokov výrazne zmenil, hlavne rozšíril a rozmohlo sa kopírovanie dizajnu a spôsobu prezentácie značkových kvalitných výrobcov medzi dovozcami “No Name” akože kvalitných víriviek, pomenovaných rôznymi honosnými názvami a vydávanými za americké alebo kanadské vírivky.

Pre laika je v tomto chaose skutočne veľmi ťažké rozoznať, ktorá z víriviek patrí medzi tie skutočne kvalitné vírivky a je hodná vašej pozornosti a hlavne vašich peňazí.

Našťastie exitujú spôsoby ako sa zorientovať vo vírivkách a ako určiť, ktorá je tá správna pre domáce alebo profesionálne použitie.

Ako s istotou rozoznáte kvalitné vírivky od “víriviek”?

O týchto veciach sa bežne moc nehovorí, ani na internete moc nepíše, preto sa snažím vám prinášať tento obsah, aby ste vedeli bezpečne rozoznať kvalitné vírivky s dlhodobou životnosťou, perfektnou hydromasážou, nenáročnosťou na údržbu, s minimálnymi prevádzkovými nákladmi od “víriviek”. Prezradím Vám všetky dôležité informácie z veľkého sveta víriviek a podľa nich sa už sami rozhodnete, aká vírivka je tá správna pre vás.

Začnite prvým pohľadom do vnútra vírivky, pod jej obal – kabinet

Kvalitné vírivky by mali mať masívnu drevenú konštrukciu z tvrdého tlakovo impregnovaného dreva. Vyrábajú sa však aj oceľové konštrukcie alebo dokonca hliníkové či nerezové, ale tie Vám určite neodporúčam, teda ak si nekupujete vírivku na 2 -3 roky. Konštrukcia musí byť pružná, schopná zvládať drobné vibrácie a udržať tlak samotnej vírivky naplnenej vodou aj s Vami. Konštrukcia slúži na to, aby celoplošne rozložila váhu vírivky na podklad. Takže je to veľmi dôležitá časť vírivky.

 

NAŠE VÍRIVKY

 

Keď sa pozeráte na vírivku zvrchu, vidíte jej skelet, respektíve len jeho vrchnú dekoračnú akrylátovú časť. Pod ňou je nosná sklolaminátová časť skeletu. Skelet musí byť samonosný a masívny, musí Vám slúžiť desaťročia. Kvalitný skelet by mal prežiť technológiu vírivky.

Za kvalitou skeletu si každý výrobca, ktorý vyrába kvalitné vírivky stojí a potvrdzuje to predĺženou záručnou dobou.

Tepelná izolácia vírivky je tiež veľmi dôležitým prvkom určujúcim kvalitu vírivky

Jednoznačne najlepšie výsledky v spotrebe elektrickej energie dosahujú vírivky s izoláciou tzv. “Full foam”, teda celý priestor medzi skeletom vírivky a jej kabinetom-obalom je kompletne vyplnený penou. Pozor si dávajte na kvalitu peny, jej kvalita je tiež veľmi dôležitá. Jednoznačne musí byť použitá kvalitná vysokohustotná pena. Tá okrem dokonalej tepelnej izolácie poskytuje aj dodatočnú oporu a stabilizáciu celej vírivky a nedovolí hadiciam a inštalatérskym rozvodom ani tryskám žiadny nežiaduci pohyb pri náhlych zmenách tlaku vody v nich. Tým predchádza prasklinám rozvodných potrubí a netesnostiam vzniknutým práve sústavným a nežiaducim pohybom komponentov pri zapnutých hydromasážnych čerpadlách a presmerovávaním tlaku vody. Pozor si tiež dávajte aj na “rodokmeň a históriu výrobcu” víriviek. Nie každý si môže dovoliť robiť “full foam” izoláciu. U “NoName” víriviek by to bol väčší problém ako bez nej. Veď ako by ste potom riešili opravy vnútorných rozvodov vody a inštalatérskych dielov, ktorých poruchy sú u lacných víriviek na dennom poriadku. Kvalitný značkový výrobcovia si za svojou kvalitou natoľko stoja, že si “full foam” môžu bez obáv dovoliť, čo tiež dokazujú predĺženými zárukami na to, že vaňa nepotečie.

Kompletnú izoláciu a jej ochranu a ochranu technológie zabezpečuje kvalitná spodná báza( vaňa) z ABS plastu alebo sklolaminátu, ktorá chráni kvalitné vírivky pred vstupom hlodavcov a pred zatopením vodou do výšky cca 5-7 cm od podlahy.

Termokryt je posledným článkom tepelnej izolácie vírivky

Termokryt pre kvalitné vírivky by mal byť vystužený, ľahký a s vysokou nosnosťou pre prípad veľkého množstva snehu alebo pri niektorých máte dokonca možnosť ležania priamo na vírivke. Izolačná pena musí byť pevná a vysokohustotná, ale čo je najdôležitejšie, musí byť uložená v parotesnom a veľmi odolnom obale voči chemickým výparom, ozónu, permanentnému tlaku vodnej pary, na ktorom je potom natiahnutý UV stabilný dekoračný koženkový kryt. Takéto kvalitné termokryty unesú aj váhu stokilového človeka, dajú sa prostredníctvom príchytiek na vírivke uzamknúť a zabrániť tak nežiaducemu vstupu, hlavne detí bez dozoru.

Termokryt neslúži iba ako ochrana proti nečistotám, ale hlavne ako tepelná izolácia, nakoľko hladinou vody uniká najviac tepla, je to viac ako 90% a tým zároveň bráni aj nadmernému odparovaniu vody, čím výrazne šetrí energie a vašu peňaženku.

 

NAŠE VÍRIVKY

 

Pokračujeme v článku “Spoznajte elektroniku, srdce a mozog kvalitných víriviek”

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU