10 najčastejších otázok pri výbere vírivky

V tomto článku sa pozrieme na desať rôznych otázok, ktoré nám najčastejšie kladiete pri výbere vašej prvej vírivky. Vaše rozhodovanie bude tak jednoduchšie a pomôže vám sa lepšie zorientovať na trhu s vírivkami.

1. Akú veľkosť vírivky si mám vybrať?

Tu je dôležité si predstaviť, koľko ľudí bude v prevažnej dobe naraz vo vírivke. Pokiaľ chcete vyslovene vírivku pre dvoch ľudí, tak máte dve možnosti. Buď si vyberiete model, ktorý je len pre dve osoby alebo môžete počítať s rezervou jedného miesta a vyberiete si model pre tri osoby. Pri modeloch pre tri až päť osôb vám doporučujem vždy počítať s jedným miestom navyše. Vhodné je to hlavne pri nižších modeloch pod 80cm, kvôli výtlaku vody pri plnom obsadení. U nás si môžete všetky veľkosti víriviek nezáväzne vyskúšať v reálnej prevádzke.

2. Aký typ vírivky si mám vybrať?

Kvalitné vírivky môžeme v zásade rozdeliť na prioritne relaxačné a prioritne hydromasážne. Každá z nich vám poskytne aj relaxačnú masáž aj terapeutickú – liečebnú hydromasáž. Rozdiel je vo vnútornej ergonómii vírivky a jej hydromasážnom systéme. Je na vás, čo vám pri vyskúšaní si jedných aj druhých bude viac vyhovovať, kde sa budete lepšie cítiť a ktorý hydromasážny systém dokáže uspokojiť všetky vaše nároky a potreby. Toto je aj najdôležiteší bod pri výbere akejkoľvek vírivky a kdekoľvek. Pokiaľ vám nebudú tieto dve hlavné veci vyhovovať, určite nebudete s radosťou vašu vírivku využívať, skôr ju nebudete využívať. U lacných víriviek je to jedno, ergonómiu neriešia a ak tak len veľmi okrajovo a o kvalite hydromasážneho systému v nich hovoriť nemôžeme, lebo nie je o čom. Preto si vírivku pred kúpou vždy vyskúšajte v plnej prevádzke. U nás si môžete nezáväzne všetky typy hydromasážnych systémov vyskúšať.

3. Kam môžem umiestniť vírivku?

Ja osobne preferujem vírivku vonku na dvore, no vašu vírivku si môžete umiestniť aj do interiéru, do zimnej záhrady, na terasu, balkón, do altánku a podobne. Pri umiestnení vírivky na terasu, balkón, alebo na miesta, pod ktorými sú miestnosti, si vždy preverte statiku. Rátajte s priemerným zaťažením 500 kg na jeden meter štvorcový. Tiež nezabúdajte na odvetranie pri interiérových vírivkáchVírivku môžete mať voľne položenú na podlahe alebo môže byť aj polozapustená alebo úplne zapustená do terénu. Vtedy dbajte na to, aby jama bola dobre odkanalizovaná a aby v nej bol dostatok priestoru po obvode vírivky z dôvodu prípadného servisu.

4. Ako má byť upravená plocha pre vírivku?

V zásade musí byť plocha vo vodorovnej rovine a pevná pod celou plochou vírivky. Vírivka nemá nastavovacie nožičky, vírivka leží celou plochou dna na podlahe. Podkladom môže byť drevo, plast, betón, zámková dlažba, keramická dlažba a pod. Okolitý terén by nemal byť vyšší ako miesto pre vírivku. Ak by bol vyšší, treba zabezpečiť odkanalizovanie okolo vírivky.

5. Čo obsahuje cena vírivky?

Na túto otázku môžem odpovedať len za našu spoločnosť, nakoľko nepoznám podmienky predajcov víriviek na Slovensku a v Čechách. U nás cena vírivky vždy obsahuje dopravu ku vám domov, inštaláciu, napustenie vodou, uvedenie do prevádzky, zaškolenie k prevádzke vírivky, zaškolenie k starostlivosti o vodu vo vírivke podľa zvolenej chémie k starostlivosti o vodu, technickú podporu počas celej doby prevádzky vašej vírivky, dostupnosť k doplnkom k vírivkám, dostupnosť k náhradným dielom k vírivkám, záručný servis. Pozáručný servis je samozrejmosťou. Cena neobsahuje vyloženie vírivky u vás doma, nakoľko nepoznám miestne podmienky, ale po dohode vyloženie samozrejme zabezpečujeme.

6. Koľko energie vírivka spotrebuje?

Všetko záleží na kvalite a presnosti inštalácií vírivky, na izolácii konkrétnej vírivky, použitej technológii a kvalite termokrytu. Toľko, čo sa týka spotreby energie vzhľadom ku kvalite víriviek. Druhým faktorom ovplyvňujúcim spotrebu energie je početnosť používaní vírivky a čas, kedy je vírivka bez termokrytu. Tretím faktorom podstatne vplývajúcim na celkovú spotrebu energie víriviek je hygiena vstupu do vírivky, filtračný systém vírivky a použitá chémia na starostlivosť o vodu vo vírivkách. Čím lepší filtračný systém vírivky, čím lepšia hygiena vstupu do vírivky a kvalitná chémia na starostlivosť o vodu vo vírivke, tým dlhšie vám voda vo vírivke vydrží zdravá a čistá. Nemusíte ju často meniť a opätovne vyhrievať. Okrem energie si ušitríte aj veľa zbytočnej námahy, času a peňazí za vodné a stočné, ale aj za chémiu do víriviek, nakoľko prvých 14 dní po každom novom napustení je na jej spotrebu najnáročnejších.

7. Ako sa starať o vodu vo vírivke?

To záleží na tom, aký druh chémie na starostlivosť o vodu si do vašej vírivky zvolíte. S kvalitnou bezchlórovou chémiou je to v zásade veľmi jednoduché a bezpečné. Dôležité je, aby to bol celý systém starostlivosti o vodu, nie len poskladaných pár rôznych prostriedkov. Dávkovanie chémie do vírivky Vám nezaberie viac ako 2 – 3 minúty týždenne. No v starostlivosti o vodu vo vírivke je nesmierne dôležité čistenie filtrov vírivky. Filtre čistite pravidelne a poriadne. Viac o čistení filtrov vírivky nájdete v našom blogu.

Alebo v prípade potreby využite naše bezplatné poradenstvo v starostlivosti o vodu vo vírivkách, swim spa a bazénoch. Napíšte nám alebo zavolajte.

8. Ako vstupovať do vírivky?

V prvom rade, pokiaľ je to možné, tak bez plaviek, vírivka v plnej prevádzke pracuje intenzívnejšie ako práčka. Pokiaľ používate rôzne pleťové a celotelové krémy a mlieka, osprchujte sa v teplej vode čo najlepšie, nakoľko všetok tuk by skončil na stenách po obvode vírivky v úrovni hladiny a vo filtroch, čo im znižuje filtračnú schopnosť. Do vírivky tiež vstupujte bez mejkapu. Dbajte na bezpečnosť vstupu. Vhodné sú kvalitné schodíky k vírivke a pre starších ľudí doporučujem aj bezpečnostné madlo k vírivke.

9. Ako často môžem používať vírivku?

Pokojne aj každý deň, zvyčajne ľudia používajú vírivku 1 – 4 krát týždenne. Pravideľné používanie vírivky s kvalitným hydromasážnym systémom výrazne pomáha vášmu zdraviu. Pokiaľ si vyberáte vírivku, klaďte dôraz na jej ergonómiu – teda pohodlie vo vírivke v plnej prevádzke a kvalitu a regulovateľnosť hydromasážneho systému vírivky. Keď si dobre vyberiete, budete s radosťou využívať vašu vírivku veľmi často a ešte bude prospešná aj vášmu zdraviu.

10. Ako dlho môžem byť vo vírivke?

Pokiaľ nemáte žiadne kontraindikácie, tak v zásade platí, že prospešné sú dva hydromasážne cykly, čo býva zvyčajne 2 x 15 minút a potom si ešte tak 15 – 30 minút len tak zrelaxovať vo vírivke. Samozrejme si tento čas a spôsob trávenia času vo vírivke každý prispôsobuje svojim potrebám a možnostiam.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU