Najlepšie infražiariče do infrasauny: Karbónové, keramické, alebo?

Najdôležitejším prvkom každej infrasauny sú infražiariče, všetko ostatné, snáď až na kvalitne spracovanú infrakabínu je z hľadiska liečebného a detoxikačného účelu,  ktorému majú infrasauny slúžiť  menej podstatné. Preto je otázka, aké infražiariče sú najlepšie, či karbónové alebo keramické veľmi dôležitá už pri samotnom rozhodovaní sa vlastniť infrasaunu. Pri konkrétnom výbere infrasauny by som túto otázku ešte viac špecifikoval.

Aké sú bezpečné a zdraviu prospešné infražiariče do infrasauny?

Počas posledných rokov sa vo svete veľa diskutovalo o tom, ktoré infražiariče sú “lepšie”, karbónové infražiariče či keramické infražiariče. No len málokto sa zaoberal otázkou, ktoré infražiariče sú aj bezpečné a zdraviu prospešné.

Infražiariče na báze uhlíka, alebo karbónové infražiariče produkujú vysoko kvalitné infračervené teplo s vyhovujúcou vlnovou dĺžkou, ale problémom je, že nevytvárajú veľa infračerveného tepla, preto sú infrakabíny nimi doslova “vytapetované” takmer po strop. I tak má človek pocit chladu, hlavne z prednej časti tela, čo už je samo o sebe veľkou chybou, lebo takéto infrasauny nespĺňajú základný princím infračervenej terapie t.j. prehriateie ľudského tela hlboko do jadra do jadra. Ďaľším veľmi vážnym problémom týchto sáun však je to “vytapetovanie” žiaričmi až vysoko nad hlavy ľudí v saune.

Aké sú komplikácie?

Spôsobuje to veľmi nepríjemné prehriatie hlavy, niekedy až podobajúce sa úpalu a hlavne vysoké úrovne vyžarovania nebezpečných EMF a ELF, ktoré  vo viac, ako 95% prípadov prevyšuje normu viac, ako 20 násobne! Ťažko teda môžeme takéto sauny považovať len za zdraviu prospešné. Obzvlášť lacné modely týchto sáun sú skôr zdraviu škodlivé ako prospešné. V našich testoch obstáli veľmi slabo a to po každej stránke.

Keramické infražiariče sa dodávajú pod rôznymi obchodnými značkami, sľubujúcimi všetko možné. Keramické infražiariče sú zvyčajne veľmi silné, vyžarujú veľa infračerveného tepla, ich povrchová teplota býva 300 až 500 stupňov celzia a častokrát aj nepríjemne svietia, čo je veľmi nepríjemné hlavne pre vaše oči. V takejto saune si treba dávať pozor aj na popálenie, lebo povrchová teplota keramických žiaričov /česť výnimkám/ býva skutočne veľmi vysoká.

Zbytočná investícia

Podobne ako u sáun s karbónovými žiaričmi aj u tých lacných sáun s keramickými žiaričmi určite dlho nevydržíte v saune a rozhodne nie s takýmto žiaričom za chrbátom, budte mať nepríjemný pocit pálenia.Akoby vás rezali laserom. Veľmi ťazké je vôbec vydržať v takejto saune odporúčaných 45 minút saunovanie, a už vôbec nepríde k prehriatiu tela do jadra, čiže princíp terapie infrasaunou je opäť nesplnený. Samozrejme aj prevažná väčšina keramických infražiaričov vyžaruje vysoké hladiny nebezpečného EMF a ELF.

Oddelenie výskumu a vývoja spoločnosti Clearlight Infrared ukončilo túto diskusiu tým, že vyvinolo a patentovalo jediný kombinovaný karbón/ keramický infražiarič, ktorý má v sebe zabudované, len tie najlepšie vlastnosti z karbónového a keramického infražiariča.


Ako líder a inovátor v priemysle infrasáun za posledných 20 rokov vyrába spoločnosťSauna Works infrasauny s technológiou Clearlight Infrared, ktoré sú nie len luxusné, ale zároveň najúčinnejšie a zdraviu prospešné, aké si vôbec viete predstaviť. 
Všetky problémové stránky z oboch typov infražiaričov určite v infrasaunách Clearlightnenájdete.

Infražiariče True Wave II v infrasaunách Clearlight produkujú len liečivé infračerveného teplo, ktoré je skutočne bezkonkurenčné. Je to veľmi jemné a liečivé teplo, prenikajúce hlboko do jadra tela, ktoré ako by vás v saune objímalo z každej strany a vy pri nízkych teplotách dostávete tú najlepšiu možnú terapiu a najúčinnejšiu hlbokú detoxikáciu, pričom pohodlne zrelaxujete pri dobrej knihy, časopise či hudbe a zbavíte sa aj rokmi nahromadeného stresu.

Naše infražiariče pozostávajú z mikro-tenkých karbónových vlákien (1/1000 hrúbky ľudského vlasu) a patentovanej keramickej zmesy. Karbón v našich infražiaričoch umožňuje infražiariču produkovať dlhé vlny, ktoré prenikajú hlbšie do tela a telo ich oveľa ľahšie absorbuje. Keramická zložka v našich infražiaričoch dodáva infražiariču potrebný tepelný výkon pre dokonalý komfort, úžasný, príjemný a jedinečný pocit pri saunovaní v infrasaunách Clearlight v porovnaní s akými koľvek inými saunami na trhu.

Jedným z dôvodov je lepší výkon v rámci optimálnej vlnovej dĺžky 7 až 10 mikrónov s veľkou časťou vlnových dĺžok 9,4 mikrónov. Ľudské telo absorbuje viac infračerveného žiarenia v rozsahu 9,4 mikrónov než v akomkoľvek inom rozsahu.

Myslite dopredu

Vďaka tomu z našich infražiaričov získate nielen najvyššiu kvalitu infračerveného tepla, ale ho dokážete aj maximum využiť a to priamo tam kde ho najviac potrebujete, v jadre tela, ktoré naše patentované carbón keramické infražiariče dokonale do hĺbky prehrejú. Kľúčom k tejto dokonalej infračervenej terapii v našich kvalitných infrasaunách Clearlightje ohrievanie tela priamo.

Každý model Clearlight Infrared má infražiariče umiestnené po celom vnútornom obvode infrakabíny – na prednej stene, zadnej stene, bočných stenách, pod lavicou a pod nohami. Pritom sú naše infražiariče vďaka svojmu výkonu umiestnené len do výšky ramien, teda neprodukujú žiadne zbytočné a nepríjemné teplo a neprehrievajú hlavu. Tým, že naše infrasauny Clearlight produkujú teplo, len tam , kede je potrebné sú aj imoriadne energeticky úsporné.

Takmer všetky infrasauny na trhu nemajú infražiariče na prednej stene. To je veľká funkčná chyba. Bez vyhrievania prednej časti tela sa nenapĺňa princím infraterapie, telo sa nikdy dôkladne neprehreje až do jadra čím nemôže prísť k dôkladnému a efektívnemu vypoteniu z hĺbky tela a teda aj detoxikácia nie je dokonalá.

Okrem toho tento patentovaný proces výroby našich karbón keramických infražiaričov True Wave II nám umožňuje zrušiť prakticky všetky EMF a ELF. Naše karbón keramické infražiariče vám teda poskytujú v súčasnosti tú najlepši možnú liečbu, detoxikáciu a relax, akú môžete vôbec od infrasuny očakávať a zároveň sú pre vás úplne bezpečné.

Vieme to otestovať

Použitie meracieho prístroja Tri-Field EMF a meranie priamo na našom karbón keramickom infražiariči True Wave II vykazuje riemerný výkon EMFpribližne 2,5 mg, teda v norme. Ale keď sa meranie urobilo 3cm od žiariča, teda tam kde ste chrbátom ramenom alebo nohou najbližšie k žiariču je vyžarovanie EMF prakticky nulové. Porovnajte to s prevažnou väčšinou infrasáun na trhu a zistíte, že vyžarujú nebezpečné EMF 20 – 30 násobne viac, ako ako dovoľuje norma, čo je skutočne nebezpečné. Norma je 3mG /mili Gaus/.

Infrasauny Clearlight si môžete u nás nezáväzne vyskúšať. Máme na skúšanie pripravených viacero typov infrasáun, tak že si ich môžete zároveň aj na jednom mieste vzájomne porovnať, čo je pre vás veľkou výhodou, keď sa budete rozhodovať kedy, kde a akú saunu si kúpite.


Veríme, že touto našou službou vám určite pomôžeme k dlhodobej spokojnosti s vaším následným výberom.

 

 REZERVUJTE SI TERMÍN SKÚŠANIA INFRASÁUN