Masážne bazény Swim SPA verzus klasické bazény

SWIM SPA hydromasážne, celoročne využiteľné bazény vs. klasické vonkajšie bazény, to je téma na zamyslenie. Koľko dní v roku priemerne využívame vonkajšie bazény? Oplatia sa vôbec?

Swim spa vs využiteľnosť bežných bazénov

Bežne sú bazény v našich podmienkach využívané len veľmi málo. Priemerne je to u nezastrešných bazénov dva mesiace v roku, ale z tých dvoch mesiacov sa skutočne na 100% nevyužívajú ani mesiac. Zastrešené bazény sú na tom o niečo lepšie, ale aj tak ich stopercentná využiteľnosť nie je viac, ako dva mesiace v roku. Swim spa využívame bez problémov celoročne.

Swim spa vs využitie zastrešených a vyhrievaných bazénov

Potom sú tu zastrešené bazény s vykurovaním alebo vyhrievaním. Tie sa využívajú na sto percent maximálne 4 -5 mesiacov v roku. Stále hovoríme o vonkajších bazénoch. Keď si zoberieme zapustené bazény určené na plávanie, teda bazény s dľžkou nad 6 metrov, po prípade vybavené protiprúdom a pridáme k nim zastrešenie bazéna, cena bazéna sa nám začína pomaly zvyšovať. Swim spa má integrovaný kvalitný termokryt, dokonalú izoláciu a úsporné vyhrievanie, nič nebráni celoročnému pohodlnému využívaniu

Čo všetko ovplyvňuje cenu bazéna?

Keď zvolíme laminátové bazény, moderné keramické bazény alebo nerezové bazény bude cena bazéna ešte vyššia. Medzi laminátovým bazénom a keramickým bazénom je cenový rozdiel relatívne malý, ale nerezový bazén je výrazne drahší. K cene bazéna však treba pripočítať všetku potrebnú technológiu pre základné fungovanie bazéna.

Pre väčší komfort a pohodlie budete potrebovať vykurovanie bazéna tepelným čerpadlom alebo iným zdrojom energie, automatickú reguláciu pH vody v bazéne, dávkovanie a kontrolu množstva dezinfekcie v bazénovej vode, automatické čistenie dna bazéna alebo bazénový vysávač, osvetlenie bazéna, prípadne ozvučenie bazéna.

Nezabúdajte však na zemné a výkopové práce, tepelnú izoláciu bazéna, základovú dosku pod bazén, úpravu okolitého terénu a podobne. Keď toto všetko zrátate, tak dodávateľským spôsobom takmer určite dosiahnete cenu bazéna okolo 30.000,- €.

Celkové prevádzkové náklady bazéna

Keď k tomu všetkému prirátate ešte priemerné mesačné prevádzkové náklady na prevádzku bazéna, a nezabudnite zarátať aj vodné a stočné, pri takom 40 – 70 kubíkovom bazéne je to tiež počítateľná položka a samozrejme aj to množstvo chémie potrebné na taký objem vody v bazéne.

Potom ešte energia potrebná na cirkuláciu, filtráciu, vysávanie a ohrev bazéna a máte hneď značný mesačný výdavok, ktorý spolu s amortizáciou bazéna v žiadnom prípade nezodpovedá využiteľnosti bazéna. Teda z tohto pohľadu je takáto investícia zbytočne vyhodenými peniazmi.

Swim SPA – masážne vírivé bazény s reguľovateňým protiprúdom

No keď sa povie SWIM SPA, väčšinou prvá reakcia väčšiny ľudí býva … to je drahé! Či je swim spa drahé alebo nie, to záleží na uhle pohľadu. Pokiaľ chcete akýkoľvek bazén, nadzemný, polozapustený alebo zapustený bazén do 6 – 8 metrov len s jednoduchým zastrešením a nič viac, tak cena swim spasa môže zdať vyššia.

Pokiaľ pôjde o laminátový, keramický alebo nerezový bazén so zastrešením, vykurovaním, automatikou atď., tak cena, využiteľnosť, životnosť, požiadavky na starostlivosť a výška mesačných prevádzkových nákladov jednoznačne hovoria v prospech Swim SPA.

NAŠE VÍRIVKY

Jeden príklad Swim SPA z mojich skúseností

Ako príklad uvádzam SWIM SPA ATV od MARQUIS, pretože som presvedčený, že v danej cenovej hladine je to najlepší produkt. Je to môj názor, ale nič lepšie v tejto kategórii som vo svete nenašiel. Ak ma niekto presvedčí o opaku, budem to rešpektovať.

ATV je jediné Swim SPA na svete vyrobené technológiou polymérov (tak ako sa robia všetky luxusné jachty), preto ho aj hovorovo volajú loď. Jhore rozšírený, čo dáva väčší priestor pre využitie na rôzne aktivity, a hlavne pocitovo je to neporovnateľne lepšie. Vysoký výkon, autonómna prevádzka, celoročná využiteľnosť a minimálne náklady – To sú najväčšie devízy bazénov Swim SPA.

Aj to je SWIM SPA ATV od výrobcu MARQUIS s revolučným, mimoriadne výkonným a presne riaditeľným protiprúdom umožňuje nielen bežné plávanie. Swim spa ATV je aj unikátne rehabilitačné, regeneračné a relaxačné zariadenie, ktoré umožňuje svojim majiteľom aj kondičný a posilňovací tréning a iné vodné aktivity. Veslovanie, behanie vo vode, bicyklovanie, aquajumping, strečing atď. A to všetko vždy v čistej vode s nastaviteľnou teplotou. Po takomto cvičení swim spa ATV ponúka dve vynikajúco ergonomicky spracované hydromasážne sedadlá, pre dokonalú hydromasáž typickú pre MARQUIS.

Všetky produkty swim spa ATV od MARQUIS ponúkajú nadštandardné záruky, majú vysokú ekonomickú rentabilitu s rýchlou návratnosťou investície, dlhú životnosť /aj 30 rokov/, a tým sú okrem mimoriadneho zdravotného a relaxačného benefitu aj  významným ekonomickým prínosom.

Celkové prevádzkové náklady sú výrazne pod 50 € mesačne pri celoročnom používaní vo vonkajšom prostredí.

Vyskúšajte a sami sa presvedčte, že Swim SPA od MARQUIS skrátka nemá konkurenciu.

 

KEĎ CHCETE PORADIŤ ALEBO POMÔCŤ KLIKNITE TU